Programok

20-25 kilométeres körzetben a Mecsek minden látványossága elérhető.

 • Abaligeti tófürdő és cseppkőbarlang (23 km)

  A Mecsek egyik legismertebb és legnépszerűbb természeti látnivalója az Abaligeti-gyógybarlang. A lélegzetelállító látványának, és meghitt hangulatának köszönhetően a világ száz természeti csodája közé sorolták. Ha egy nem mindennapi romantikus kirándulásra vágyik, az Abaligeti-Cseppkőbarlang tökéletes választás. A barlang gyalogosan, kényelmesen megtekinthető, 466 méteres főág és a három, nehezen járható mellékág sétálható be. Páratlan látványt nyújt a járat teljes hosszában folyó patak, és a gyönyörű, több ezer éves cseppkövek. Klímája, köszönhetően a 97 %-os páratartalmú levegőnek és a benne található gyulladáscsökkentő kalcium-ionoknak a légúti, allergiás és asztmatikus betegségekben szenvedőknek hoz enyhülést, így ennek a romantikus helyszínnek még gyógyító hatása is van.

 • Orfűi Aquapark

  Az Orfűi Aquapark a hét minden napján 9.00-20.00 óra között várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat. Belépőjegy-árak, melyekkel bármelyik élményelem korlátlan ideig és alkalommal használható:

  felnőtt, nyugdíjas egész napos 2 200 Ft
  felnőtt, nyugdíjas fél napos (15 órától) 1 800 Ft
  diák egész napos 1 600 Ft
  diák fél napos (15 órától) 1 300 Ft
  6 éves kor alatt ingyenes a belépés!
  Családi jegy (2 felnőtt és 2 – 6 év feletti – gyermek) egész napos 6 000 Ft
  diák csoportjegy (15 fő felett) egész napos 1 300 Ft/fő

  (15 diák után 1 fő kísérő ingyenes belépésre jogosult)
   

  Bővebb információ

  • Magyarhertelendi termálfürdő

   A hertelendi termálfürdő Baranya megye és a Dél-Dunántúl legváltozatosabb, természeti értékeiben leggazdagabb vidékén, a Mecsek-Hegyhát Üdülőkörzetben található. A 3 hektáron fekvő árnyékos, szép strand egész évben várja az oda látogatókat.

   Bővebb információ

  • Sikonda Wellness fürdő

   Információ

  • Pécsi Mecsextrém Park

   Extrém Park A Mecsextrém Park jó választás! Számos játék és kíváló szolgáltatások várják az ideérkezőt. Csak néhány a lehetőségek közül: Erdei bob, Alpesi kötélpark, Láthatatlan kiállítás, Odú-tanoda, Kötélpiramis, Gokart, erdei quad és buggy, játszóház, csúszópály, mászófal.... Gépkocsival és busszal érkező vendégek számára is alkalmas parkolóval várják a kikapcsolódni vágyókat.

   Bővebb információ

  • Pécsi Állatkert

   Információ

  • Magyaregregyi Máré vár

   Máré vára a Keleti-Mecsek erdővel övezett hegycsúcsán áll, Magyaregregy határában. A hajdani lovagvár római kori fa őrtorony helyén épült a XIII. században, gótikus stílusban. Károly Róbert 1316-ban Bogár Istvánnak adományozta vitézsége jutalmául az addig királyi birtokot. A XVI. században reneszánsz stílusban újjáépítették.

  • Mánfai Árpád-kori templom

   A templom a XII. században épült román stílusban. Hosszúkás négyszögletű hajóját négyszögű,dongaboltozatos szentély zárja le. A hajó eredeti románkori félköríves ablakai mellett csúcsívesek is láthatók. Tornya román stílusú, ikerablakait oszlopocskák választják el. Sisakja később készült. A XIV. században bővítették a templomot gótikus stílusban.